jueves, 26 de mayo de 2011

PIRATAS DEL CARIBE 4

He sigut sempre una fervent fan d'aquesta saga de pel·lícules que va començar ja fa uns anys y que , encara avui, tenim la sort de poder gaudir de les aventures de tan pintorescs personatges.

Tot hi així, no puc apartar el disgust que em provoca veure que han posat a la Penélope Cruz en aquesta saga i han eliminat a l'Orlando Bloom y a Keira Knightley. Personalment, mai m'ha agradat que en una saga de pel·lícules s' inicï amb uns actors que donen vida a uns personatges amb certes característiques que, després, quan els aficionats a la saga o amants d'aquest tipus de cinema estàn enganxats,  hagin d eveure com aquests actors, pels motius X, son substituits per d'altres que , tothi que potser son perfectes professionals i amb grans dots interpretatives, en comptes d'ajudar el què fan es confondre a l'espectador i generen, o almenys així em passa a mi a vegades, un sentiment de falsetat respecte a la película, no sé com explicar-ho. Ja no disfrutes de la película sinó que, subconscientment, estàs intentant adaptar aquesta nova figura dins d ela història i habituant-hi poquet a poquet. No sé come xplicar-ho.
.
Sort que no se'ls hi ha passat pel cap substituir a Jonny Deep en la seva excelent interpretació de Jack Sparrow perquè sinó si´que es per agafar les cadires/crispetes, si estem al cine, i marxar cap a casa.
Encara hi ser conscient que potser el canvi dels dos actors pot ser una miqueta menys rellevant que la substitució de l'actor que interpreta al intrèpid Jack Sparrow, hem de tenir en compte que es el grup d'actors en global els que ens generen l'idea en les nostres ments de com es cada personatge, aixi´que si canviema un per un altre actor, crec que es poden trencar els llaços establerts en les anteriors películes ja que la interpretació es  impossible que es mantingui igual.
No es veritat que, tot hi que es mantingués l'actor que interpreta el Harry Potter, si es canviéssin als que interpreten a l'Hermione i al Ron no seria el mateix? Donc això.

Aprofito per afegir que Disney torna a deixar la direccó en mans de Gore Verbinski per fer l'adaptació de The Lone Ranger, amb Johnny Deep en el paper de Toro (que en els eu idioma original es Tonto), l'indi company d'un vaquer enmascarat. No sé si Disney aconseguirà obtenir l'èxit que va aconseguir amb les diferents entregues de Piratas, però el fet es que si Johnny Deep ha confirmat que participarà en aquesta peli´cula, els amants del bon cinema podem augurar que potser pot arribar a ser del mateix nivell que la primera entrega de Piratas que, per mi,ha sigut la millor de totes.

Per una altre banda, espero que no pasi com en la pel·lícula The Tourist, en la que compartia cartell amb Angelina Jolie i que, la veritat, després de les expectatives generades amb ambdos actors, em va acabar decepcionant bastant, no perquè interpretéssin malament els papers, tant un com l'altre, sinó perquè l'argument era fluix i normalment Deep s'implica en películes que tenen cert nivell argumental, tot hi que potser també li ha afectat la crisis a la seva manera.





CASTELLANO

He sido siempre una ferviente fan de esta saga de películas que empezaron hace ya unos años y, aún hoy, tenemos la suerte de poder gozar de las aventuras de tan pintorescos personajes.

Aún así, no puedo apartar el disgusto que me provoca ver que han puesto a Penélope Cruz en dicha saga y han eliminado a Orlando Bloom y a Keira Knightley. Personalmente, nunca me ha gustado que en una saga de películas se inicie con unos actores que dan vida a unos personajes con ciertas características y que después, cuando los aficionados de esta saga o este tipo de cine  están enganxados tengan que ver como dichos actores por los motivos X son substituidos por otros que , aunque quizá son perfectos profesionales y con grandes dotes interpretativas, en vez de ayudar lo que hacen es confundir al espectador y generan, o almenos así me pasa a mi a veces, un sentimiento de falsedad respecto a la pelicula ya no disfrutas de la película , sinó que, subconscientemente, estás intentando adaptar  esta nueva figura dentro de la história y habituarte a ella poquito a poco, no sé como explicarlo.

Suerte que no se les ha pasado por la cabeza substituir a Jonny deep en su excelente interpretación de Jack Sparrow porque sinó ahí si que es para recojer las sillas/ las palomitas si estamos en el cine, e irnos  a casa. Aún siendo consciente que quizás el cambio de los otros actores puede ser un poco menos relevante que la sustitución del actor que interpreta el intrépido Jack Sparrow, debemos tener en cuenta que es el grupo de actores en global los que geenran la idea en nuestras mentes de como es cada personaje, así que si cambiamos a uno por otro actor, creo que se pueden romper estos lazos pues la interpretación es imposible que se mantenga igual.

Verdad que, aunque se mantuviera al actor que interpreta Harry Potter, si se cambiaran a los que interpretan a Hermione y a Ron no sería lo mismo? Pues eso.

Aprovecho para añadir que Disney vuelve a dejar la dirección en manos de Gore Verbinski, para la adaptación de The Lone Ranger, con Johnny Depp en el papel de Toro (que en su idioma original es Tonto), el indio compañero del vaquero enmascarado. No sé si Disney logrará obtener el éxito  que consiguió con todas las entregas de Piratas, pero el hecho es que si Jonny deep ha confirmado que participará en esta película, los amantes del buen cine podemos augurar que quizás  pueda ser del mismo nivel que la primera entrega de Piratas que, para mí, fué la mejor de todas. Por otro lado, espero que no pase como en la película The Tourist, en al que compartía reparto con Angelina Jolie y que la verdad, tras las expectativas generados con ambos actores, me acabó decepcionando bastante, no porque interpretaran mal los papeles tanto unoc omo el otro sino´porque el argumento en sí era flojo y normalmente Deep se implica en películas que tienen cierto nivel argumental, aunque quizás la crisis también le haya afectado a su manera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario